Ebeltoft Strand Campingstrækningen

Ebeltoft Strand Campingstrækningen - lystfiskeri

Ebeltoft Strand Campingstrækningen – lystfiskeri

Ebeltoft Strand Campingstrækningen er en glimrende kystplads til fangst af havørreder, hornfisk og fladfisk.

Solens første stråler lister ind ad vinduet. Det er morgen og fisketuren står for døren. Morgenbordet er dækket og morgenmaden serveret. Dampen fra den frisk-bryggede kaffe stiger mod den skyfri himmel.
Lyden af campister, som så småt også er ved at stå op, høres som en sagte og samhørig summen…
Sulten er stillet, kroppen har fået fornyet energi og er klar til en skøn dag ved vandet.
Waders på og kun få skridt fra døren kan fiskeriet efter havørreder, hornfisk og velsmagende fladfisk begynde.

Ebeltoft Strand Camping ligger ved en spændende, samt lækker strand og fiskestrækning.
Strækningen løber godt og vel 2 km. mod nordvest i Ebeltoft Vig. Ikke at det er nødvendigt at gå hver en meter for at få fisk på krogen. Det kan nemlig lade sig gøre lige ude foran teltdugen, hyttedøren eller campingvognen.

Der er intet mere lækkert end at kunne gå direkte fra vandet og hen til grillen. Dette for at ligge en friskfanget fisk over de varme kul, krydre og kokkerere det bedste man har lært, for til sidst at nyde en fisk, som ikke kan købes eller bestilles friskere hos nogen fiskehandler.

Her er lidt tips til fiskeriet på Ebeltoft Strand Campingstrækningen.

Vand og bundforhold

Ålegræs står flot og grønt under overfladen flere steder. Ofte fast forankret i små forhøjninger i sandbunden. Også blæretang er at finde, dette dog mest mod øst, i retning mod Ebeltoft Havn og Fregatten Jylland.

Ebeltoft Strand Campingstrækningen er behagelig at affiske, nem at vade igennem i et par waders, og om sommeren – evt. i shorts og bare tæer.
Vandet har en gennemsnitsdybde på ca. 1 meter, dette de første 50 ud fra vandkanten. Man skal dog være opmærksom på, især ved højvande, at de plateauer/forhøjninger med ålegræs jeg tidligere har nævnt, rejser sig 10-30 cm. over bunden. Så når man træder ned ad disse igen og ned på ren sandbund, kan det være nok til, at vandet trænger ind fra oven, hvis man da har waders på og ikke shorts… Vær derfor ekstra opmærksom på dybdeforskellen her.

Bunden udfor Ebeltoft Strand Camping og området omkring kan beskrives som plettet. Dét kombineret med de mange undervands-plateauer, skaber ideelle “jagtmarker” for både havørreder, hornfisk og fladfisk.
Derfor er denne strækning værd at bruge tid på.

Vandet er generelt klart, men i direkte pålandsvind kan det blive en anelse grumset og der kan samtidig være en del løse tangdele i vandet. Man skal dog ikke fortvivle af den grund. Som campist og lystfisker på Ebeltoft Strand Camping, er der flere fiskepladser at finde indenfor få minutters kørsel fra pladsen.

Årstider – fiskearter ved Ebeltoft Strand Campingstrækningen

Havørred: Forår, sommer og tidlig efterår.

Hornfisk: Maj, juni og juli.

Skrubbe: Året rundt.

Fangstmetoder:

Havørred: Udfor campingpladsen og på hele strækningen generelt, får man mest ud af, at gå ud så man har vand til hoften.
Kastene skal gerne ligge udad, men det er mindst ligeså vigtigt, at affiske over og omkring de mange forhøjninger i bunden med ålegræs. Uanset om de ligger langt ude eller tæt under land.
Da der er meget aktivitet i og omkring vandet i sommertiden, grundet badegæster, surfere, kajakroere etc. er succesraten for fangst af havørred især størst, når der fiskes over dybere vand, altså i de lange kast udad. Henunder aften, hvor der er knap så mange i vandet, kan ørrederne dog trække længere ind.

Jeg anbefaler at man bruger spinnestangen til fiskeriet ved Ebeltoft Strand Campingstrækningen. Dette som nævnt fordi, at man ret ofte skal kunne kaste længere eller langt ud for at fange havørrederne, hvilket kan være svært med en fluestang.

De bedste agn og fiskemetoder til strækningen:

Kystwoblere: Salty 18 gram – hvid/grøn eller sølv. – Sandy Inline – alle tobis varianter alle størrelser. – Sandgrævlingen – alle størrelser – sølv/grøn eller sølv/blå.
De fleste kystwoblere går ganske ens i vandet, så helt præcis hvilke mærker eller brands man vælger, og der er mange på markedet, både i den dyre og i den billige ende, er ikke så vigtigt.
Chancen for fisk tilstede med dem alle. Læs mere her: Kystwoblere…

Blink: Snurrebassen NO 4 – sølv – grøn/perlemor/alu. – hvid. – Baronessen (alle størrelser) – sølv – sort/sølv. – Abu Zeppo 12 gram – sølv – kobber – guld. – Møresilda 27 gram – sølv/blå – sølv/rød – hvid/grøn.

Bombarda-flåd: Man kan også fiske med et bombarda-kasteflåd og flue.

Bombarda-flåddet må gerne være hvidt eller glasklart. Et mindre synligt flåd giver mere synlighed og opmærksomhed på fluen.

Jeg vil anbefale sildefluer, tobisfluer og større grålige eller hvide rejefluer. Brands/mærkerne på fluerne er ligegyldige i denne sammenhæng. Havørrederne er ganske ligeglade med, hvad fluen hedder.

Hornfisk: Alt hvad der bruges til fangst af havørreder på Ebeltoft Strand Campingstrækningen, som det ovenstående, kan også bruges til hornfiskene.
Er man derimod tilhænger af at bruge en prop og et sildestykke, kan det også lade sig gøre. Alle metoder til fangst af hornfisk kan benyttes på strækningen udfor Ebeltoft Strand Camping.
Læs om de mange muligheder her – link: Fangstmetoder Hornfisk…

Skrubbe:  Her kan et ganske alm. købe-forfang m. 2 kroge og et lod bruges. Man kan også lave sit eget. På krogene kan man bruge børsteorm, skaldrejer, sildestykker, makrel-stykker/strimler eller evt. alm. frostrejer uden skal. Kast ud og afvent hug, Man kan også bruge et tungt blink i enden, (hvor 3-krogen er afmonteret) i stedet for et lod. Metoden tilhører aktivt fiskeri, man kaster ud, lader forfang og blink synke til bunden, men i stedet for at lade det ligge og vente på at fladfiskene kommer, så trækker man meget langsomt ind og affisker bunden på den måde. Kast og affisk evt. i vifteform, så finder man fladfiskene hurtigere. På de dele af kyststrækningen hvor der er ren sandbund, kan man roligt lade 3-krogen på blinket være. Skrubben hugger gerne på et blink der kommer forbi den, og sommetider er det også det der skal til for, at trigge dennes jagt-instinkt.

Fiskeudstyr:

Til fiskeriet på Campingstrækningen, kan man bruge fiskestænger fra 5-9 fod. alt over er for voldsomt og ganske unødvendigt. Men er man ikke erfaren, er 7-9 fod at foretrække.
Kastevægt: Alt fra 5 gram op til 30 gram. Ikke kraftigere. Stivhed i stangen: mellem/allround. Fiskehjulet må gerne have størrelsen fra 2500 til 3000.
Brug enten 0.12-0.16 flet eller fireline – eller det ganske udmærkede nylon/monofil line i 0.28 – 0.30. mm.
Når der fiskes med bombarda-flåd er det en fordel, at bruge stænger på mellem 10 og 12 fod. Forfang: Ca. 2-2,5 m.
Her anbefaler jeg 0,28 line, som forfang efter bombarda-flåddet.

Obs.: Sørg altid for at have “nok” line på hjulet, fyldt op, næsten helt ud til spolekanten. Dette gør at der er mindre modstand, fra netop spolekanten, når der kastes ud. At have meget line på hjulet giver længere kast, logisk set.

Knæk og bræk ved Ebeltoft Strand Campingstrækningen.

Jari


Det er også muligt at køre til Randers Fjord når der skal fanges havørreder. Sydsiden er nærmest Ebeltoft Strand Camping. Ca. 50 minutters kørsel. Læs mere om fiskepladserne langs sydsiden på Djursland: Lystfiskeri i Randers Fjord…