Karlby Klint
Karlby Klint – lystfiskeri
Karlby Klint er en lækker kystplads hvor flere fiskearter kan fanges. Pladsen er hovedsageligt kendt for store havørreder året rundt. Her er tale om noget af det tætteste man kommer på indbegrebet af kystfiskeri efter havørreder. Ligesom det er tilfældet med nabokystpladsen, Sangstrup Klint.
Man kan parkere helt ud til vandet. Se parkeringspladsen her: Parkering…
Et fredningsbælte er sat fra udmundingen af Veggerslev Å. Det er ikke tilladt at fiske indenfor bæltet i perioden fra d.16. september til d. 15. marts. Skriv Karlby Klint i søgefeltet her for at se hvor det går fra og til: Fredningsbælter…
Det tager kun 11 minutter at køre til Karlby Klint fra Gjerrild Vandrerhjem.
Læs mere om vandrerhjemmet som er mere end velegnet til lystfiskere: Gjerrild Vandrerhjem…
Vand og bundforhold
Pladsen er fuld af tangbælter, større og mindre sten, sporadisk placerede blæretangsbuske, stenrev, render, badekar og lækkert strømvand.
Vandet kan blive en anelse grumset i perioder med kraftig vind fra nord,, øst og syd.
Gennemsnitsdybden ligger på ca. 1,5 meter.
Årstider – fiskearter ved Karlby Klint
Havørred: Året rundt.
Makrel: Sensommeren.
Hornfisk: Fra ca. maj og 2-4 måneder frem.
Fjæsing: Sommersæsonen.
Fangstmetoder
I bund og grund kan alle 4 fiskearter fanges med de samme agn. Eksempelvis kan de alle fanges med blink, kystwoblere og fluer.
Havørred: Blink, kystwoblere og fluer er de mest benyttede agn til havørrederne langs denne fiskeplads. Når det kommer til blink kan de mere livlige og dråbeformede blink samt de mere aflange og roligt bevægende blink være lige givende året rundt.
Her er nogle af de mest benyttede og mest givende blink: Baronessen, Bossen, Seeker, Jarisen, Stevnspilen, Zerling, D360 Distance, Sømmet. Køb dem alle her: Blink online…
Kystwoblere er også effektive året rundt. Her er nogle af de mest effektive: Sandeel, Salty og Salty Inline, Sandgrævlingen.
Det der bør gå igen i ens grejæske er farverne og farvekombinationerne: Sølv/blå, sølv/grøn, hvid/grøn, fluorescerende grøn/gul/perlemor, brun/hvid og kobber.
Fluefiskeren eller spinnefiskeren som bruger bombardaflåd får flest fisk med tobisfluer, sildeimitationer, brun/sorte, grålige og lyserøde rejefluer. Navn eller brand er irrelevant.
Makrel: Makrelfiskeriet udfor Karlby Klint og i området generelt svinger en del. Nogle år er der mange makrel og andre ikke. Nogle år er de langt ude og andre helt inde tæt under land. Brug de samme agn som til havørrederne til at fange makrel her.
Hornfisk: Udover de samme agn som bruges til havørreder og makrel kan det være hyggeligt at fiske med prop efter hornfisk. En prop og et stykke sild, brisling eller tobis. Også rejer og skalrejer kan benyttes.
Fjæsing: Fjæsingen er altædende. Brug de samme agn som til de 3 ovenstående fiskearter langs fiskepladsen.
Rigtig god fornøjelse med dit lystfiskeri ved Karlby Klint.
Jari – Lystfiskeri Danmark.
Læs mere om kystfiskeri efter havørreder her: Kystfiskeri…